شیخ محمود محمد الزعبی، اندیشمند لبنانی تصریح کرد: فلسطین، یک مسئله اصلی و محوری در جهان اسلام به شمار میرود و مسئلهای است که همه ما در امت اسلامی را به یکدیگر پیوند میدهد.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان، با اشاره به اینکه استحکام و وحدت رویه اولین اقدام افراد برای تبلیغ دین است، گفت: کسانی که اقدام به تبلیغ دین میکنند باید منادی یک معنا و اصل دین همچون کلمات پیغمبر و سیره بزرگان باشند.
عضو موسسه فرهنگی «البلاغ» کویت با اشاره به مخالفت اسلام با هر نوع خشونت گفت: رسانههای مختلف در کشورهای اسلامی باید نقش حیاتیتر و جدیتری در آگاهی بخشی به مسلمانان درباره خطرات جنایتهای تروریستی در اشکال مختلف آن ایفا کنند.
محمد عزام مجیدی، اندیشمند سریلانکایی، تقرب به خداوند متعال را عامل اصلی وحدت میان بشریت خوانده و خاطرنشان کرد: نزدیک شدن به آمریکا، اسرائیل و شیاطین، امت اسلامی را از هدف والای خود که همان وحدت میان مذاهب مختلف است، باز میدارد.
روحانی شیعه عراقی با بیان این که تکفیر بزرگترین سلاح دشمنان برای ایجاد تفرقه و جدایی میان فرزندان امت اسلامی است، گفت: بر تمام امت اسلامی واجب است که به مبارزه با تکفیر و تکفیریها برخیزند.
عضو حزب سعادت ترکیه اظهار کرد: هدف دشمنان و مستکبران، به حاشیه راندن دین اسلام و در نهایت نابودی آن در راستای برنامه های استراتژیک و نیاز های تاکتیکی شان است. متاسفانه امروز جهان در حدی در وضعیت ضد انسانی و ضد اعتقادی قرار دارد که به طور بی رحمانه ای طمع ورزی ها به اوج خود رسیده و مسلمانان به عنوان طرف مظلوم درگیر این مسئله شده اند.
رئیس اداره مسلمانان گرجستان اظهار داشت: وحدت تاکتیک و یا یک گام تاکتیکی نیست بلکه راهبرد و برنامه مهمی برای رسیدن به یک هدف بوده و برای رشد و تعالی مسلمانان در زمینههای سیاسی، اجتماعی و دیگر زمینهها ضروری است.
«شیخ عبدالله دشتی»، اندیشمند اسلامی اهل کویت اظهار داشت: آگاهی بخشی، موجب قوام دین مبین اسلام است به گونهای که مؤمنان و مسلمانان بتوانند حق را از باطل تشخیص دهند.
مولوی حبیبالله حسام، اندیشمند افغانستانی با اشاره به اینکه نفاق یکی از آفتهای کنونی جهان اسلام است، خاطرنشان کرد: امروز آشتی میان مسلمانان لازمه دنیای اسلام است تا جامعهی اسلامی از فتنه، فساد و نفاق به سوی صلح و صفا برود.
شیخ محسن آل عصفور، روحانی برجسته بحرینی تاکیدکرد: فرزندان امت اسلامی برای مقابله با توطئههای بیگانگان همواره باید بیدار و آگاه باشند؛ به ویژه اینکه اکنون برنامههای شبکههای ارتباط جمعی ایفاگر نقش مهمی در این زمینه شدهاند.
امامجمعه موقت شهرستان بانه با اشاره به اینکه اعتصاب باید بهصورت تحصن باشد نه اینکه به اموال عمومی ضرر و زیان رساند، گفت: افراد اغتشاشگر که در جامعه به دنبال ایجاد تفرقه هستند جوانان این مرز و بوم را به بهانه پوچ به کشتن میدهند لذا باید جوانان هوشیار باشند و اجازه ندهند گمراهشان کنند و فرمان خدا را بهجا آورده و وحدت را حفظ کنند.
حجت الاسلام زینالعابدین، اندیشمند اسلامی از کشور نپال با تاکید بر ضرورت برقراری اتحاد اسلامی میان مسلمانان، منطق و عقلانیت را لازمه رسیدن به صلح عنوان کرد.
ماموستا جلال مرادی عنوان کرد: شکی نیست که وحدت یک ملت و انسجام پیروان یک مکتب باعث عزت و قدرت و شوکت آنان می شود، و به این جهت در طول تاریخ کسانی با قدرت و پیروز بوده اند که انسجام و وحدت خویش را حفظ کرده اند، فلذا وحدت شگرد و تاکتیک نیست بلکه از منظر قرآن و احادیث تکلیف است.
حوادث اخیر به وضوح نشان داد که اکسیر امنیت بنیادی ترین نیاز هر جامعه و مهمترین عامل برای دوام اجتماعی است و ناامنی باعث بر باد رفتن ستون های اقتصادی و استقلال کشور شده و داشته های ملت را به تاراج می دهد.
بعد از یک هفته اقدامات هنجارشکنانه عدهای اغتشاشگر و اقداماتی نظیر تخریب اموال عمومی، برهم زدن نظم و امنیت عمومی، هتک حرمت به ارزشهای اسلامی و حمله به اماکن مقدس، امروز مردم سنندج به خیابانها آمدند و با راهپیمایی باشکوه آشوبهای اخیر را محکوم کردند.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان عنوان کرد: روایتگری جانبازان و ایثارگران از دوران جنگ و مبارزات میتواند چراغ راهی برای جوانانی باشد که مسئله جنگ و مقاومت را تجربه نکردهاند لذا تجربه این افراد میتواند راهگشا باشد.